+359 883 37 39 93

Пон – Пет: 10:00 – 19:00

Моят бизнес сайт. Какво трябва да знаем?

Моят Бизнес Сайт в Интернет Пространството

Моят Бизнес Сайт в интернет

Живеем в забързани времена и понеже искам да спестя от вашето време да разберете повече за изработката, грижите и предимствата на това да имате бизнес сайт намерих начин да ви спестя излишното лутане и търсене в интернет. Поради обема на материала, за ваше улеснение съм поставил връзки водещи до различните секции от статията с възможности, в зависимост от вашият избор и конкретната ситуация. Ако все пак решите да прочетете цялата статия от до, няма да сбъркате да обогатите знанията си.

Имаме ли нужда от бизнес сайт през 2020 година?

Написаното тук е изцяло авторско и е базирано на личният ми опит с бизнес сайтове. Целта е да помогне на хората да решат имат ли нужда от бизнес сайт, какви са плюсовете и отговорностите, които ще поемат и в случай, че вече имате бизнес сайт как могат да подобрят видимостта и класирането му. За по-бърза навигация в материалите за бизнес сайт използвайте двете връзки по-долу на страницата в оранжев цвят, ако все пак решите, четете подред.

Избери А или Б в зависимост от това дали имаш бизнес сайт или не.

-> А.  Ако все OЩЕ НЯМАШ? бизнес сайт -> прочети това

-> Б.  Ако ВЕЧЕ ИМАШ бизнес сайт в интернет -> виж какво следва

Какво е нужно да знаем преди да започнем?

Базирайки се на наше собствено проучване можем да ви споделим интересен факт. Факт е, че повече от 47% от регистрираните фирми и дружества в търговският регистър на територията на България нямат сайтове. Да кажем, че някаква част от тях са фирми на неправителствени организации или затворени общества, но дори тези организации имат нужда от сайтове. Защо? За да могат да подредят информацията и проектите си на едно място и те да бъдат достъпни от желанинате потребители, клиенти или собственици. Притежанието на бизнес сайт, автоматично ви изстрелва пред  47% от конкурентите с регистрирани фирми. Факт е, че бизнесът днес е динамичен и подвижен.

Бизнесът в наши дни

Не само, че не спи, а и бързо се приспособява, променяйки формата и размерите си. Безспорен факт е, че бизнесът има необходимостта да е гъвкав. И тук идва въпросът „Какво разбирате под гъвкав?“. Гъвкав е бизнесът, който се съобразява със заобикалящата го среда и гледа първо какво търсят клиентите и после какво иска да постигне. Така се стига и до нуждата от бизнес сайт. Бизнесът ви върви добре? Клиентите са готови да плащат, а вие сте на върха на вълната? Е да, но не винаги нещата стоят така. Ако сте постоянен в работа си, лесно ще усетите спадовете и върховете. Ако имате нужда от помощ и да освежите и съживите бизнесът си, може би е време да пристъпите към изработка на бизнес сайт.

Каква полезна информация за бизнес сайтовете ще намерите тук?

В тази статия ще ви дадем съвети независимо дали все още нямате бизнес сайт и се колебаете дали да си направите, чудейки се какви са предимствата или пък имате такъв, но нещата не вървят съвсем като по учебник. Все пак работата на един бизнес сайт е да продава. Точно за това ще ви разкажем в тази статия. Как да направите вашият бизнес сайт да работи за вас, а не просто да бъде поредният фирмен разход с годишна такса.  Стремя се нещата, които ви представя да подобрят бизнесът ви и да ви наведат на различни мисли. Тук ще намерите примери на други успели хора, които са повярва ли в мечтите си и са направили следващата крачка.

(А) Все още нямаш бизнес сайт, а имаш бизнес?

Все още нямаш бизнес сайт ?

Избрахте (А) , което означава че все още нямате бизнес сайт. Преди да започнем е хубаво да разберем от какъв сайт точно имате нужда.Тук може да видите какви сайтове изработваме, като един от тях е и бизнес сайта.Тук ще ви покажем какви са предимствата и недостатъците на бизнес сайтовете. Ще зададем най-важните въпроси свързани с изработката на бизнес сайт и ще поговорим за ползите, които може да ви донесе. Ще ви дадем добри причини да обмислите досегашното си представяне в интернет. Ще поговорим за недостатъците свързани с инвестиция на време и пари в качествен материал и ще се опитаме да ви помогнем по всякакъв на разберете повече за привилегията „да имаш бизнес сайт“. Съветите ни са базирани на дългогодишен опит и работа с многото клиенти през годините. Надяваме се да са полезни и за вас.

5 страхотни причини да си направите Бизнес Сайт

5 причини за изработка на бизнес сайт

1. Спирате да сте невидими

Бизнес сайта е нашето лице пред клиентите. Когато някои иска да разбере повече за фирмата ни от визитка или facebook страница, видял дори случайно името минавайки покрай офиса ни или чул препоръка от приятел, първото нещо, което ще направи е да ни потърси в интернет. Ако не ни открие там, шансът да разбере повече за нас (услугите и продуктите ни) намалява значително, а оттам и продажбите. Живеем в модерни времена и вeче средно статистическият човек прекарва минимум по 3 часа на ден сърфирайки в уеб. Вижте актуална информация за броя на интернет потребителите в точно този момент.

2. Цялата информация на едно място

Това е наистина полезно. Представете си място, което да посочите и всеки ваш клиент без дори физически да отива да го прави с един клик на мишката. Да може да провери всичко, което го интересува за предлаганите от вас услуги и продукти. Спестявате си часове обяснения, намалявате изразходваното време за обслужване на клиента и увеличавате своето време, в което може да сте продуктивни и да изкарвате пари или просто да релаксирате.

3. Стилно и изискано представяне

Отдавна не е тайна, че хората се захласват по красотата и естетиката. Всички обичаме добре изглеждащите и стилни неща. Всеки поглежда към „новият I-phone“ заради лъскавата реклама по телевизията или пък иска последен модел кола, защото представянето и е било безупречно. Имате нужда от представяне и да изглеждате на ниво. Ако искате хората да ви приемат насериозно. В днешно време не е достатъчно само да имаш офис и добре работещи служители. Остави сайтът ти да работи за теб. Дори да нямаш най-скъпарският офис на света, хората виждат един елитен бизнес сайт и автоматично предполагат, че услугите и качеството предлагани от вас са най-добрите и няма място за колебания. Такава е психологията ни.

4.  Изграждате Аудитория

Това е може би една от long-term причините да си направите сайт. Тоест това е добра бъдеща инвестиция и всеки уважаващ себе си бизнесмен би направил всичко необходимо, когато се отнася до редовни клиенти. Защо? Защото редовните клиенти са доволни клиенти, а доволните клиенти от своя страна означават не само редовни продажби, а и препоръки с тежест. Днес, хората използват социалните мрежи, за да препоръчат на всичките си приятели едновременно. Всичко става с едно натискане на бутона, а вие получавате бурканчето с меда.

5. Гарантирате сигурност

Какво е да си фирма без сайт? Същото като да си фирма без визитни картички, служебен телефон, транспорт и офис. Колко сериозно е това в очите на клиентите ви? Това не е статия, която да ви провокира, а наистина да се поставите на мястото на човека, който ще си поръча от вас. Да се поставим на мястото на клиента и да видим, кои са нещата, които носят доверие у всеки. Бизнес сайта може да е скъпа инвестиция, но ползите са многократни, а инвестицията еднократна. Инвестирайте разумно ! Използването на SSL сертификат на бизнес сайт е дори доста препоръчително. Вижте повече за SSL сертификатите и сигурността.

Какви още предимства осигурява бизнес сайтът ?

1. Да речем, че бизнесът ви е в областта на услугите или търговията. Ако е в областта на услугите, то тогава неизбежно рано или късно ще опрете до изработката на бизнес сайт, в който да ги представите. Независимо дали сте адвокатска кантора или предлагате почистване на офиси. Ако обаче продавате стока, бизнес сайтът може да ви спести разход от инвестиция във физически магазин и месечен наем, като заделените пари ще са добра инвестиция в в купуването на още стока всеки месец.

2. Бързина на работа. Това е казано точно и ясно. Спестява ви писането на хартия и увеличава шансовете и възможностите на споделяне на определен материал в интернет между различни устройства – телефони, таблети, компютри и тн. Достъпни навсякъде за всеки човек. Не само можете да споделяте необходими материали за вашите клиенти, а също така и скрито съдържание достъпно само за хората, с които работите. Това ще подобри комуникацията и ще забърза работата.

Примери за бизнес сайтове, които продават

Това са примери за бизнеси, които ако нямаха сайт, през който да предлагат услугите си и да продават стоката си, никога нямаше да могат да постигнат това, което постигат сега. Ако все още се колебаете, вижте още 13 причини да имате уеб сайт за бизнес на англ. ез.

Aliexpress

Сигурно сте чували за Алибаба и четиридесетте разбойника ? Е, това не е съвсем точно Алибаба, но самият Jack Ма, който е най-богатият човек в Китай, благодарение на идеята си за сайт за онлайн продажби, който в момента е прерастнал в цяла мрежа сайтове, част от които е и АлиЕкспрес. Печалбите му са оценени в размер на 25 хиляди $ годишно. Вижте интервюто с Jack Ma, за това как да сте успешни в бизнесът и живота си.

SoundClick

Саундклик е пример за бизнес сайт свързан с музикалният бизнес. Представлява място, на което продуценти занимаващи се със създаването на музикални инструментали, намират клиенти за творбите си. Без съществуването на сайт, този бизнес не би бил възможен. Сайтът свързва две страни от различните краища на света, като им предлага възможността за извършване на бизнес търговия. Собственик на идеята и създател на сайта е човек като мен и вас, но това което го е направило успешен е добрата бизнес и маркетинг стратегия и изобщо идеята, без която сега той нямаше да си докарва редовен доход от комисионните, които взима.

Apple

Нямаше дори да знаем за Apple, ако не беше интернет. Смартфоните им нямаше да са толкова популярна марка, ако отхапаната ябълка се споделяше само от уста на уста. Вижте например една от landing страниците им за продажба на apple watch. Или с други думи най-обикновен часовник със страхотна идея и представяне, които продават. Apple правят най-големите си пробиви с видео маркетинг и публикуване на сайтовете си рекламни кампании с елитен дизайн, а по-късно и споделянето им в youtube и социалните мрежи.

Яки Обувки

като пример за това как обикновен търговец може да е конкурентен в нишата си, дори на сайтове като Дрешник в България , без да имат разходи за физически магазин и склад в центъра на София, което би било солидна инвестиция. Повече за печалбите на един частен търговец от обувките може да видите тук.

(Б) Поздравления, ти имаш бизнес сайт ! Какво следва?

Имаш бизнес сайт. Какво следва?

Разбери повече за Бизнес Сайтовете

Тук ще намерите изброени, някои от най-важните неща, които ще ви помогнат да разберете какво следва и от какво имате нужда, ако бизнес сайтът ви в интернет вече е факт. Повече информация за популярността в интернет и стратегии за повишаване на продажбите ви. Допълнителни съвети за разширяване на аудиторията и какво значи да си популярен бизнес сайт. Необходимостта от видимост в търсачките или с други думи как SEO оптимизацията, може да ни помогне да подобрим класирането си и репутацията си. Това е списък с 15-те най-високо оценени бизнес сайта в интернет за Ноември 2015

От какво има нужда твоят Бизнес Сайт?

Съдържание – (Content)

Съдържанието е вашият най-голям ресурс и разменна валута в интернет. Напишете всичко за себе си, дайте пълната информация за продуктите и услугите си. Споделете с хората няколко статии, в които разказвате с какво се сблъсквате във вашата работа всеки ден. Проблеми и решения, които ви вълнуват и които биха вълнували и тях.

Пример:

Занимавате се с изработка на сладка и работите в сладкарски магазин. Какво по-хубаво, ако на сайтът ви има споделена някоя рецепта или дори още по-добре – статия със заглавие „10 начина да направим сладоледена торта“ придружена със снимков материал или дори видео. Ще видите, че хората ще си умират да я споделят във Facebook. Все пак, кой не обича сладоледени торти? =)

Точно както аз сега ви разказвам с какво се сблъсквам и от какво има нужда вашият бизнес сайт. Не е просто достатъчно да напишете няколкото посредствени реда, които всеки има. Гоните уникалното и грабващо съдържание. Някои  собственици на бизнес сайтове, пък прекаляват и заливат потребителите си с тонове текст (познато също като стена от текст) , което е много досадно, скучно и сухо. Иска се да намерите баланса и да пишете с вдъхновение, за да може хем да сте полезни за клиента си. Направет интересно за него присъствието на сайта ви, за да го посети отново.

Бизнес идея

Дори нямам идея, защо не започнах с това? Бизнес идеята е най-важното нещо, тя е водещият фактор в успешния бизнес. Ако нямате добре изграден бизнес план, подкрепен не само с идея, а и проучвания и изпробвани вече работещи стратегии, почти гарантирано се обричате проекта си на неуспех. Често се случва да се сблъсква с инвеститори, приготвили определена сума, но които не са съвсем наясно какво се очаква като постижение в крайният резултат. Тук може да видите примерно съдържание на бизнес план и да изготвите свой собствен по този модел. Да имат добри намерения, приготвили са финанси, но дори най-добрата рекламна кампания или презентация на продукта ви, съгласете се не би могла да го продаде, ако продавате нещо нелепо.

Пример:

При мен идва човек със страхотна идея. „Иска да  продава услугите си“ и е убеден от нуждата за бизнес сайт. Аз първо като добър търговец, на свой ред изслушвам това, което има да ми каже и разбирам, че става дума за продукт, който „почиства точно стъкла на смартфони“. Виждам, че човекът се е ориентирал правилно към смартфоните, които са бъдещето, но защо му е на някой да си купи почистващ продукт за екрана на телефона си, когато може да го направи с блузата си например? Хубаво е освен идеята си, да имате повече от едно доказателства за работещи резултати или модел на търсене в който да я предложите, така че да е достъпна и усвоима от обществото или най-малкото, някои да проявява интерес на търсене към нея.

Инфографики – Infographics

Инфографиките представляват добре структурирани визуални данни под формата на различни картинки, някои от които могат да взаимодействат с клиента. Тоест не са статични. Ние добре знаем, че те са важен фактор за изграждане на доверие в клиента. Примери за инфографики направени от нас, може да видите тук:

А с този инструмент, можете безплатно да направите собствени инфографики и така да подобрите съдържанието на вашият бизнес сайт. Направете го разнообразен и пригледен с детайлна информация подредена в изображения с текст. Най-добрият начин да задържите клиентите си.

10 неща, които всеки собственик на малък бизнес сайт трябва да знае.

Бизнес сайтовете имат нужда от популярност и продажби. Как да ги постигнем?

Да изглежда добре

Стилен , но не претруфен дизайн. Бизнес дизайнът е семпъл, но уникален. Цели се, когато клиента посети сайта, да може да се ориентира бързо и в същото време да е впечатлен от оригиналността и стилът на дизайна.

Да зарежда бързо

Дори да сте първият резултат в Google, кой клиент би искал да чака страницата ви от мобилният си телефон да му зарежда 20мин. , когато е близо до офиса ви, но не може да го намери и има нужда да погледне картата на сайта ви например.

Да извършва полезна за потребителите дейност

Хората искат да използват някакъв инструмент, който ще ги улесни в това, което търсят или ще подобри бързината на работата им. Ако им осигурите такъв инструмент, bounce rate-a ви ще падне и дори средната продължителност на престой ще се увеличи гарантирано!

Да носи подробна информация за предлаганите от нас услуги и продукти

Клиентите нямат време, не искат да се мотаят в лутане и ако не им покажете стоката си бързо, рискувате да загубите продажба. В интернет нещата стоят така: Клиентът търси -> Намира -> посещава страницата -> оглежда за секунди и ако не намери каквото иска или му се види сложно напуска и цъква на следващият резултат.

Сериозно име – домейн на .com , .net, .info, .org

Домейнът е авторитет. Домейн на .com например означава къмършъл и се използва най-често от компании. „.Info“ за информационни сайтове и „.org“ за организации. Aко домейнът ви е безплатен или пък изглежда например така: иметонасайта.freedomain.com , клиента може дори да не цъкне на вас. Има и други минуси свързани с репутацията и оптимизацията, но за тях ще говорим в друга статия. В интернет непрекъснато може да намерите евтини и актуални промоции за домейн имена.

SEO оптимизация на сайт

Оптимизираните сайтове успяват. Начина не е маркетинг и хвърляне на пари до дупка. Интересно е как хората биха хвърлили повече пари на вятъра за реклама, отколкото за полезно и оптимизирано съдържание. Резултатите обаче говорят сами. Оптимизираните от нас сайтове увеличават продажбите си повече от двойно, а не оптимизираните играят ролята на интернет визитки. „Ако някой ги намери…“

Споделяне в социалните мрежи

Това е мястото, на което да пуснете маркетинг бомбите. Социалните мрежи са мястото за реклама, но винаги имайте предвид, че резултатите зависят от инвестицията, на която сте склонни да направите. По-добре първо се консултирайте със специалист, защото в противен случаи, може да се окаже, че отново хвърляте парите си през прозореца.

Как да подобрим видимостта на нашия бизнес сайт в интернет?

Бизнес сайт - видимост в интернет
Подобряване на видимостта на бизнес сайт в интернет

Предложете безплатно услуги

Безплатното предлагане на услуги, не е задължително да ви ощетява. Може да предложите например ограничен срок за използване на определена услуга безплатно с цел изпробване. Ако клиентите са доволни, те ще се върнат при вас. Пример: в нашият сайт vzemisite.com даваме право на лимитирано, но БЕЗПЛАТНО използване на една от услугите ни – SEO одит или с други думи услугата за анализ на сайт.

Имайте мобилно приложение

Мобилното приложение или изгледа на вашият бизнес сайт за мобилни телефони е задължително условие. Ако не използвате гъвкав дизайн, който да показва информацията ви обективно на всички устройства, не само клиентите ви, ще са по-склонни да не влизат отново през мобилният си телефон, но и ще намалите шансовете си за откриване от Google, тъй като с новият update, ако бизнес сайта ви няма мобилно приложение е сериозно декласиран и в най-лошият случай дисквалифициран от SERPs – резултатите на търсачката.

Оптимизирайте страниците си за търсачки

Това всъщнсот е най-важното нещо. Отдавна, когато се занимавах основно с дизайн, установих че колкото и добре изглеждащо да е едно нещо, което съм направил, ако то не стигне до хората, усилията ми са били почти напразни. Тогава започнах да се занимавам със SEO – оптимизация за търсачки и научавайки нови неща станах експертът, който може да ви консултира сега.

Заключителни мисли и равносметка

Притежанието на бизнес сайт е голямо преимущество, но и отговорност. Самият факт, че имате бизнес сайт, не ви прави автоматично лидери в средата ви. Иска се поддръжка от ваша страна, която е свързана с полагане на труд и усърдност. Първите 3-4 месеца, докато пишете съдържанието за вашият бизнес сайт са най-трудни. Това е времето, в което едва започвате да се показвате в резултатите. Именно затова исках да напиша тази статия, защото знам, че много други хора ще търсят „бизнес сайт“ в Google и ще стигнат до нея.

Иска ми се да е била наистина вдъхновяваща за вас и ако все още не сте обмислили възможността и ползите, които една такава инвестиция ще ви донесе, да помислите над това. Ако пък вече имате бизнес сайт, но не сте сигурни, че той работи по най-добрият начин за вас, се надявам съветите дадени в тази статия да са ви помогнали да видите какво ви липсва и как да го подобрите и усъвършенствате. Какво е вашето мнение за необходимостта от бизнес сайт и ако вече имате, оправдана ли беше инвестицията ви ?

Съдържание:

17 thoughts on “Моят бизнес сайт. Какво трябва да знаем?”

 1. Много информативна статия за бизнес сайтовете! Абсолютно си заслужава първото място в Google! Чета редовно блога, когато публикувате нещо и съм се записал да получавам известия. Аз нямам онлайн бизнес, но сайтовете ми са хоби. Вие правите много хубави сайтове и пишете полезни неща. Браво! Давайте все така! Може ли да видите някои от моите сайтове и да ме посъветвате какво да подобря?

 2. Много тежка за четене статия. Личи си, че нищо не разбирате от бизнес. По-добре не се мъчете да пишете повече по темата.

 3. Тази информация поставя за мен много въпроси. Искам да започна своя онлайн бизнес, но наистина както и един друг човек казва просто примерите, които са споменати тук не си отиват. Повече даже може да се каже, че са онлайн магазини това, отколокото бизнес сайтове. Аз търсих в Google за моя бизнес сайт. Благодаря все пак.

 4. Роберто

  Намерих статията за много полезна, особено частта с предложенията за инфографики, както и линка към безплатния инструмент за създаване на такива. Благодаря за изчерпателната информация!

 5. Теодора Маркова

  Много добра статия за грижите, предимствата и недостатъците на това да имаш бизнес сайт. Намерих примерите за иконографики и линка към евтини актуални промоции за домейн имена за много полезни.

 6. Мария Иванова

  Тази статия е доста по-добра от другата за бизнес сайт с безплатни съвети. Мое лично мнение и я препоръчвам на всеки да я прочете.Аз лично го направих и мога да кажа, че се запознах много добре с материята и въпросите, които ме интересуваха. Обаче страницата с цените ви и плановете за бизнес сайтове ме отвежда в задънена улица. как да я отворя?

  1. Здравейте отново, Мария!
   Сайта ни е все още на едва месец и малко и това обяснява защо не всяка страница в него води до мястото, където се очаква да води. Уверявам ви, че скоро това няма да е така и ще може да се насладите на пълното удоволствие да сърфирате на всяка страница. Ако искате да се консултирате за цените, може да ми се обадите на тел. в сайта и да ви консултирам безплатно.

 7. Супер сте! Линк към моя бизнес сайт за продажба на дрехи и бижута: www.***.bg Чудя се вече как ли да си докарам трафик. То не бяха фейсбук реклами, не бяха реклами в гугъл. Цъкнете и разгледайте.

 8. umriahotskuka

  Единственото ново от тази статия, което научих беше за инфографиките. Другото е общодостъпна информация, която ако човек потърси много лесно може да си намери и сам. Не съм чел докрай. Малко по-кратки ги пишете тия неща, умрях от скука.

 9. Браво за труда да съберете цялата тази информация на едно място. Само едно ми се вижда странно. Някак си не върви до всички останали големи бизнес сайтове, които изреждате в примерите си да добавите и тези бълграските. Просто е нелепо на фона на останалите. Как може такива малки сайтове да имат успешен бизнес? Успшен според какви стандарти в нашата малка държавица?

 10. Внос на КОЛИ от Италия

  Много добра статия за биснес сайтовете. Аз имам бизнес за продажба на автомобили внос от Италия, Гърция и чужбина. www.***.com. Продаваме всякакви автомобили втора ръка и покрай вас съм научил много за SEO. Вдъхновяващо и много полезно. Благодаря ви за информативната статия!

 11. Спасибо за информацию. Очень хороший пост! Проверьте мой бизнес-сайт. Мы быстро получаем большую прибыль.

 12. Это интернет-магазины, а не бизнес-сайты. Онлайн-бизнес уже не так эффективен, как раньше, потому что крупные компании, такие как Google и Facebook, заставляют нас платить за онлайн-рекламу. Цены растут, и это остается единственным эффективным способом ранжирования сегодня. Зайдите на мой бизнес-сайт и дайте советы, как его улучшить.

  1. Yes, sure the website has both the English and Russian version. Just go to the top menu and pick the language you prefer.

 13. Doors4House

  Здравейте, искам да ми помогнете да започна онлайн бизнес сайт за продажба на входни врати. Имаме сайт, но той не се представя добре в Google? Дайте ни някакъв съвет. Благодаря!

 14. Много добра е и подробна статията. Реших с жена ми да започна собствен бизнес онлайн за търговия и искам да бъде максимално успешен. Вдъхновен съм от примерите и даже реших да оставя коментар. Успех и само напред!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top