+359 883 37 39 93

Пон – Пет: 10:00 – 19:00

Евтин уеб сайт. Бюджетно решение на каква цена?

Когато става въпрос за създаване на уебсайт, много хора избират евтино решение, за да спестят разходи. Евтиният уебсайт, може да изглежда като добра идея в началото, но идва със скрити разходи и ограничения. Целта на тази статия е да хвърли светлина върху реалността за евтините уебсайтове и защо инвестирането в по-добър сайт е правилното решение в дългосрочен план. С тази статия се стремим да ви помогнем да вземете информирано решение относно изработката на вашия уебсайт, като обясним предимствата и недостатъците на евтините и скъпите уебсайтове. Решението оставяме да вземете сами!

Ето как се определя цената на евтините уебсайтове

Какви са скритите разходи на евтините уебсайтове?

 1. Липса на техническа поддръжка и поддръжка. – Евтиният уебсайт може да доведе до проблеми с уебсайта, които остават неразрешени, което води до негативно потребителско изживяване.
 2. Лоша производителност на уебсайта и бавно време за зареждане. – Евтините сайтове, могат да доведат до напускане на посетителите от уебсайта, преди дори да се е заредил.
 3. Лошо качество на изходния код. – Качеството на кода може да доведе до неправилно функциониране на уебсайта и проблеми със съвместимостта с различни устройства и браузъри.
 4. Дизайн на уебсайт, базиран на шаблон. – уебсайтовете базирани на шаблон имат подобен/еднакъв вид, на който липсва всякаква уникалност или лично отношение.
 5. Рискове за сигурността и чести прекъсвания поради избор на евтини хостинг доставчици. – Може да да се компрометира чувствителна информация, потребителски данни, загуба на приходи, особено в случаите, в които уебсайтът се използва за целите на електронната търговия.
 6. Необходимост от закупуване на допълнителни плъгини и надстройки. – Очаквайте да се наложат допълнителни разходи към общия бюджет за евтиния уебсайт.
 7. Необходимост от наемане на професионалист за доработки. –  Изработката на евтин сайт, води до по-високи разходи в дългосрочен план при липса на технически познания и умения от страна на лицето, което създава уебсайта.

Какви са ограниченията на евтините уебсайтове:

 1. Ограничени възможности за персонализиране. – Персонализирането на евтин уебсайт дизайн, може да доведе до обикновен вид, неотговарящ на вашата марка и стил.
 2. Лош потребителско преживяване. – Лошото потребителско изживяване може да отблъсне посетителите и да навреди на репутацията на вашия уебсайт. Евтиният уебсайт е евтин и в очите на вашия клиент.
 3. Липса на мащабируемост и адаптивност на дизайна. – Липсата на мащабируемост и адаптивност в дизайна, може да ограничи растежа и развитието на вашия уебсайт.
 4. Без възможност за растеж и развитие. – Уебсайтът може да няма възможностите да поеме нарастващ трафик, пикове в трафика и други изисквания за мащабиране, които ще доведат до отрицателно потребителско изживяване и лоша производителност.
 5. Непрофесионален уеб дизайн и външен вид. – Непрофесионалният уебсайт дизайн и външен вид могат да повлияят негативно на възприеманата достоверност и надеждност на вашия уебсайт.

Анализ на дългосрочните разходи, свързани с евтини уебсайтове:

 1. Необходимостта от преминаване към по-добро решение на по-късен етап.
 2. Повишени разходи за отстраняване на проблеми и добавяне на функционалности.
 3. Разходите за наемане на професионалист за отстраняване на проблеми.
 4. Цената често е свързана с лошо развит бизнес, поради лошия уебсайт.
 5. Цената на пропуснатите възможности за растеж и разширяване.

Защо скъпите уебсайтове може да се окажат по-евтини във времето?

Обяснение на предимствата на скъпите уебсайтове:

 1. Професионален дизайн.  – Професионалният дизайн и възможността за персонализиране на вашия уебсайт могат да окажат голямо влияние върху цялостния му външен вид и функционалност.
 2. Подобрено потребителско изживяване. – Подобряването на потребителското изживяване на вашия уебсайт може да доведе до повишена ангажираност и удовлетворение, което в крайна сметка ще доведе до по-добри реализации и бизнес резултати.
 3. По-бърза работа на уебсайта и време за зареждане. – По-бързата работа на уебсайта и по-краткото време за зареждане, могат да доведат до по-добро потребителско изживяване и да ви класират по-добре в резултатите от търсене.
 4. По-добра сигурност и надеждност. – Наличието на по-сигурен и надежден уебсайт може да осигури спокойствие както на вас, така и на вашите потребители.
 5. Място за растеж и разширяване. – Позволява бъдещи възможности за разгръшане на функционалности и подобрителни модификации за вашия уебсайт.

Функциите и услугите, включени в по-скъпите уебсайтове:

 1. Цялостно решение за хостинг и имейл. – Осигурява всичко необходимо за ефективно хостване на уебсайт и управление на имейл акаунти.
 2. Разширена SEO оптимизация. – Помага за подобряване на видимостта на уебсайта и класирането в търсачките.
 3. Техническа поддръжка и последващо програмиране. – Oсигурява безпроблемното функциониране и сигурността на уебсайта чрез експертна помощ.
 4. Редовни актуализации на софтуера. – Предоставя най-новите функции и мерки за сигурност, за да поддържа уебсайта актуален.
 5. Достъп до премиум добавки и инструменти. – Подобрява функционалността и производителността на уебсайта с добавени функции.

Сравнение на евтини уебсайтове с уебсайтове на високи цени:

 1. Качество срещу количество. – Подчертава значението на балансирания фокус както върху качеството на услугите или продуктите, така и върху наличното количество.
 2. Краткосрочни срещу дългосрочни. – Подчертава решението между незабавни или временни ползи срещу дълготрайни ползи.
 3. Ограничен срещу неограничен. – Подчертава избора между ограничен или неограничен достъп до ресурси или услуги.
 4. Непрофесионален срещу професионален. – Сравнява експертизата и качеството на непрофесионалните и професионални услуги или продукти.
 5. Риск срещу възможност. – набляга на разглеждането на потенциалните рискове и ползи от решение или действие.

Евтин уебсайт дизайн или престижен уебсайт дизайн?

Kогато става въпрос за уеб дизайн, изборът на евтиния вариант може да изглежда по-лесното решение. В действителност изборът на евтин уебдизайн ще навреди на вашата марка в дългосрочен план. Кодът на професионалния уеб дизайн, може да подобри бъдещето ON SITE SEO. Евтиният уебсайт дизайнер, който наемате, най-вероятно няма същото ниво на опит и познания в нивото на кода или в UX дизайна.

Престижният уеб дизайн ще привлече вниманието на посетителите, правейки марка ви да изглежда по-скъпа. Евтиният дизайн често е просто препродаден шаблон, лишен от оригиналност.

Евтините разработчици на уеб дизайн най-вероятно няма да могат да изпълнят първоначалните си обещания. Това води до лошо качество и по-малко престижен имидж за вашата марка. Желание за последващи промени, които може и да бъдат отказани, поради липса на умения. Доверете се на професионален уеб дизайнер, за да създадете уникален, елегантен дизайн, който ще отличи вашата марка и ще остави трайно впечатление у вашата аудитория.

До какви изводи достигаме за евтините уебсайтове на ниска цена?

В заключение, евтините уебсайтове може да изглеждат като добра идея на пръв поглед, но те идват със скрити разходи и ограничения, които могат да се натрупват във времето. От друга страна, уебсайтовете на по-високи цени предлагат много предимства като професионален дизайн, подобрено потребителско изживяване, по-добра производителност, сигурност, поддръжка и място за растеж. Тази статия подчертава разликите между евтините и скъпите уебсайтове и е ясно, че инвестирането в по-скъп уебсайт е по-добрия вариант в дългосрочен план. Избирайки уебсайт на висока цена с включен VPS хостинг, имейл решение и SEO, можете да осигурите професионално, надеждно и развиващо се онлайн присъствие за вашия бизнес.

Кибер сигурност за евтин и скъп уебсайт

По отношение на сигурността на уебсайта, разликите между евтини и скъпи уебсайтове могат да бъдат значителни. Професионалните създатели на уебсайтове, използват набор от инструменти и техники, за да осигурят сигурността на своите сайтове, включително CDN, captcha, фингърпринтинг, SSL, специфични сървърни конфигурации, личен VPS, OWASP и множество нива на сигурност.

За разлика от тях, евтините уебсайтове често се помещават на споделен хостинг с минимална защита на сигурността, което ги прави уязвими за атаки. Ако сигурността на уебсайта е важна за вас, инвестирането в по-скъп уебсайт, може да бъде най-добрия вариант за защита на вашия сайт от заплахи и недоброжелатели.

Професионалните решения за уебсайтове, осигуряват редовни актуализации и надстройки за поддържане на най-високо ниво на сигурност, докато евтините уебсайтове може да пренебрегнат този важен аспект и да оставят уебсайта уязвим на заплахи.

Препоръки при избора на фирма за изработка на сайта

Информирайте се като огледате пазара

Ако все още не сте сигурни в предимствата на скъпите уебсайтове, може да е полезно да направите допълнителни проучвания и да прочетете статии и казуси за предимствата на инвестирането във висококачествено онлайн присъствие.
Помислете дали да прочетете отзиви и препоръки на клиенти, за да видите какво имат да кажат другите за предимствата на уебсайтовете на високи цени.

Сравенете евтин уебсайт с такъв на пазарна цена

 • Ако имате сериозни намерения да създадете професионално и успешно онлайн присъствие, препоръчително е да помислите за инвестиране в уебсайт на по-висока цена.
 • С уебсайт на по-висока цена, можете да се насладите на предимствата на професионален дизайн, подобрено потребителско преживяване, по-добра производителност, кибер сигурност и възможност за растеж.
 • Инвестирането в уебсайт на по-висока цена е интелигентно решение, което може да се изплати в дългосрочен план и да ви помогне да постигнете бизнес целите си.

Какви са недостатъците на това сами да направим сайта си?

 1. Липса на опит и знания в създаването на уебсайтове
 2. Пропуснати важни детайли и функционалност
 3. Ограничен контрол върху конфигурацията на домейна и SSL сертификатите
 4. Непрофесионален уебдизайн външен вид
 5. Скрити такси за допълнителни функции
 6. Ограничен контрол върху хостинг платформата
 7. Трудност при откриването на уеб разработчик, който да се съгласи да направи промени
 8. Наличие на реклами (напр. Google Adsense)
 9. Лоши времена за зареждане на уебсайта – оптимизиране на ефективността (напр. в GTmetrix)
 10. Невъзможност да направите сайта адаптивен за различни устройства
 11. Код с лошо качество и бавна скорост на зареждане поради липса на технически опит.

Защо да избера Вземи Сайт ЕООД за изработката на моя сайт?

Ако сте готови да направите следващата стъпка и да инвестирате във вашия уебсайт, Вземи Сайт ЕООД е тук, за да ви помогне. Нашата компания предлага пълен пакет, включващ всичко необходимо за вашето онлайн присъствие – хостинг, имейл решение и SEO услуги, за да ви помогнем да се развивате професионално и успешно. Свържете се с нас днес, за да научите повече за нашите уеб слуги и как можем да превърнем марката ви в популярна и желана онлайн.

Съдържание:

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top