+359 883 37 39 93

Пон – Пет: 10:00 – 19:00

Евтин уеб сайт. Бюджетно решение на каква цена?

Понастоящем, почти всички компании, от стартиращите, до тези на професионално ниво, трябва да имат свой собствен бизнес уебсайт. Тъй като стартиращите компании, в самото начало, винаги търсят евтин уеб дизайнер и сравнително евтина изработка на уебсайтове, често се използват лесни за употреба, гъвкави системи за управление на съдържанието с отворен код (CMS), които могат да помогнат на разработчиците на уеб сайтове с базовата конструкция и елементите от първа необходимост. Ако това е целта, уебсайт с малка база данни, без необходимост от множество комплексни функцуионалности, може да се създаде и без да е необходим професионален уеб разработчик.

Има много причини за направата на уебсайт. Поради тези причини старт-ъпите, започват с изграждането на уебсайт от самото начало. За всяка друга медия, телевизия или вестник, рекламната система изисква много повече от обикновен уебсайт. Основният проблем, е да натрупате достатъчно трафик за уебсайта, който разработвате. Това изисква маркетингови познания и допълнителна инвестиция.

Друго нещо, което е от изключителна важност, при притежаването на уебсайт, е да се увеличи видимостта. В днешно време, когато хората чуят за вашата компания, те първо се опитват да я потърсят онлайн. Когато се регистрирате офиса си в Google, за клиентите става по-лесно да ви намерят. Уебсайтът представлява вашия виртуален офис и може лесно да насочва клиентите, към нужния им ресурс само с няколко кликвания.

Голямо предимство е, че всеки ден от годината можете да получите достъп до уебсайта онлайн 24 часа в денонощието, дори когато офиса ви не работи. Следователно потенциалните клиенти, могат да разгледат предлаганите от вас стоки и услуги и да се превърнат в постоянни клиенти за вашия бизнес. Освен това, продуктите, на вашия бизнес, могат лесно да им бъдат доставени чрез актуализации, когато е необходимо. При офисите, това не е така. Клиентите трябва да посетят офиса ви, за да получат продукти, което ще им струва повече пари и време.

Ако имате уебсайт за малък бизнес и вашият бизнес е свързан с продажби на продукти, можете да продавате продукти бързо по всяко време. Няма ограничения за работното време, следователно потенциалните клиенти са много повече. Уебсайт, който има работещ онлайн магазин, може значително да стимулира продажбите.

Това са преимуществата от наличието на уебсайт. Следователно всяка компания се нуждае от уебсайт, който да представя своите услуги по най-привлекателен начин. Обикновено цената за изграждане на уебсайт, не е висока, но ако някой се интересува от услугата. Въз основа на системата за управление на база данни на клиента, системата за транзакции, тогава уебсайтът може да е скъп.

Обикновено стартъпите обикновено започват своя бизнес с евтини уебсайтове. Постепенно те изградиха и персонализираха скъп уебсайт, който изглеждаше професионално. Има огромна разлика между евтиния дизайн на уебсайта и скъпия уебсайт дизайн. Нека го обсъдим.

Първата разлика е по дефиниция. Какво е евтин дизайн на уебсайт и какво е скъп дизайн на уебсайт?

Евтин Уеб Дизайн:

Евтини / евтини уебсайтове представляват сайтове, при които доставчикът на хостинг ограничава своите услуги (като дисково пространство, честотна лента, ограничен брой настройки на домейна, липса на система C Panel и други услуги). Обикновено евтините бюджети на уебсайтове започват от $ 15.

Скъп дизайн на уебсайт от висок клас:

Скъпите уебсайтове от висок клас представляват сайтове, при които доставчикът на хостинг няма никакви ограничения върху своите услуги, като неограничено дисково пространство, неограничена честотна лента, общ брой домейни, персонализиране и root достъп до системата C Panel и други услуги. Обикновено скъпите бюджети на уебсайтове започват от 500 долара.

В горното определение можем да предположим, че има някои разлики между тези две категории уебсайтове. Нека да обсъдим разликите по-задълбочено.

Ограничения в услугите за хостинг и домейн:

В известен смисъл наемате място на компютъра си, за да запазите уебсайта си. Вашият хост (компютърът, който съхранява файловете на вашия уебсайт) ще присвои файлови адреси (DNS) на вашето име на домейн, така че всеки да може да намери вашия уебсайт в интернет, като въведе името на вашия домейн.

В евтините и скъпи уебсайтове имената на домейни изобщо не са фактор. Поради типа уебсайт, който ще бъде създаден, цените на тези два типа имена на домейни са еднакви. Пакетът за хостинг има съществена разлика.

Ако искате да направите евтин уебсайт, обикновено бюджетът ви е ограничен и нисък. След това сте избрали някои от най-ниските пакети за тази опция. Но скъпите уебсайтове са обратното.

За евтини и скъпи уебсайтове различни хостинг компании предоставят различни видове софтуерни пакети. При ниски бюджети има някои критерии за потребителите. Ако потребителите изберат нискобюджетни софтуерни пакети за хостинг, те не могат да използват неограничено дисково пространство, докато скъпите уебсайтове предоставят безкрайни функции на дисковото пространство. В допълнение, месечната честотна лента е ограничена до евтини уебсайтове. Поради тези причини ограничено количество трафик може да има достъп само до такива сайтове. От друга страна, за скъпите уебсайтове месечната честотна лента става неограничена и достъпът до трафик е неограничен.

Очаквания и взаимодействане на потребителите:

В днешно време хората и бизнесите искат да използват различни видове опции и персонализации и други налични функции за управление на съдържанието на своите уебсайтове. Потребителите очакват силно интерактивни функции, както и мобилни версии и отзивчиви уебсайтове. Собствениците на уебсайтове също изискват някои сложни изисквания и някои други изключения, така че техният уебсайт да може да получи повече трафик и хората лесно да взаимодействат с уебсайта си от интерактивна гледна точка. Всички те се появяват само на скъпи уебсайтове, но в евтини уебсайтове всички те се появяват само в мечтите на собствениците на уебсайтове.

Следователно само скъпите уебсайтове могат да отговарят на стандартите, които собствениците им искат, а евтините уебсайтове не могат да достигнат това ниво – това е една от съществените разлики между достъпните уебсайтове и скъпите уебсайтове.

Design Allegation:

Елементите на дизайна, които съставляват красивия външен вид на уебсайт, не са просто инциденти. Прекарваме време в търсене, създаване и експериментиране, за да постигнем перфектните текстури, сенки, палитри, декорации и дизайнерски процедури, които могат да бъдат предадени най-ефективно. Работата на дизайнера е да разгледа повече подробности като марка, тема, концепция, процес на проектиране, потребителски интерфейс, обработка на изображения, избор на шрифт и т.н.

Дизайнът е комбинацията от тези елементи, които съставляват естетическия аспект на определено нещо. При дизайна на уебсайтове конкретните елементи са основното тяло, което наричаме шаблони. Собствениците на уебсайтове винаги искат уебсайтът им да има привлекателен външен вид. Например чрез уебсайта перфектните текстури, сенки, цветни палитри, декорации и други процедури, свързани с дизайна, могат да улеснят ефективната комуникация с техните посетители. Поради тази причина скъпите уебсайтове могат да оцелеят само при тези условия, докато ниските цени са стандартни дизайни с прости лога, прави стилове на шрифта, без текстури и без сенки. Защото, когато се случат всички горепосочени неща, това струва пари, а парите са централната стена зад уебсайтовете със скъпи цени и уебсайтовете с евтини цени.

Има някои важни фактори за скъпите уебсайтове и евтините уебсайтове изостават значително от тези фактори. това са,

Предварителна концепция: Оригиналната концепция представлява основни изследвания за вашата индустрия. Той изследва всеки ъгъл на вашата индустрия, което означава вашата мотивация. Следователно за това проучване вашият уебсайт може лесно да изрази целия ви бизнес модел почти изцяло пред клиентите или посетителите.

Ревизии и преработки: Следващият елемент на скъпия уебсайт е модулът за ревизия. Това позволява по-задълбочено редактиране на всички ваши уебсайтове, като получаване на обратна връзка от ексклузивни клиенти и получаване на отзиви от критици и други уеб разработчици и дизайнери, преди да ви покажат.

Multiple Screen Sizes (Responsive Design): Друга характеристика на скъпите уебсайтове е, че поддържа различни размери на екрана. Тъй като всички най-скъпи уебсайтове са отзивчиви, за голям брой мобилни устройства разработчиците обмислят да получат повече трафик, така че ще създадат отзивчив уебсайт. Всеки отзивчив уебсайт поддържа множество устройства. Това се случва само на скъпи уебсайтове. Понякога евтините уебсайтове също имат тази функция. Но това е рядко.

Page Layouts: Всеки уебсайт се нуждае от начална страница или начална страница. Тази страница представлява резюме за индустрия или компания. Следователно собствениците на уебсайтове винаги търсят често срещани теми, вместо да правят всяка страница да изглежда еднакво. Ако външният вид на всяка страница е различен, цената за разработване на уебсайт, който не може да си позволи евтин уебсайт, ще бъде висока.

Content and Optimization:

Трафикът на уебсайта зависи главно от неговото съдържание. Скъпият уебсайт съдържа много съдържание, което може лесно да привлече потребители и да увеличи трафика. Евтините уебсайтове нямат много съдържание, тъй като има много ограничения за добавяне на съдържание към достъпни уебсайтове. Едно от най-важните неща в това ограничение е хостингът, който беше обсъден по-горе.

В допълнение към богатото съдържание, собствениците на уебсайтове също искат техният уебсайт да се зареди първо и да покаже своя уебсайт в резултатите от търсачката. Следователно прилагането на инструменти за оптимизация на търсачки (SEO) и други инструменти за приложение прави зареждането на уебсайта по-бързо. Но в този случай времето за зареждане на евтини уебсайтове е много бавно и няма поддръжка или намаляване на поддръжката от SEO инструменти.

Security For Cheap and Expensive Website:

Скъпите уебсайтове са по-сигурни от евтините. Достъпните уебсайтове са лесни за хакване, а също така са уязвими за злонамерен софтуер и вируси, което затруднява разбиването и хакването на скъпи уебсайтове.

Тъй като най-скъпите софтуерни ценови планове за дизайн на уебсайтове имат SSL система, SSL (Secure Socket Layer) е стандартна технология за защита, използвана за установяване на криптирана връзка между сървъра и клиента. Обикновено уеб сървър (уебсайт) и браузър, или пощенски сървър и пощенски клиент.

С SSL може безопасно да се предава чувствителна информация като номера на кредитни карти, номера на социално осигуряване и други процеси на оторизация. В допълнение към този тип данни между браузъра и клиентския сървър се изпращат и други стандартни данни в обикновен текстов формат, без подслушване. Следователно, понякога е трудно за нападателя да прихване всички данни, изпратени между браузъра и уеб сървъра, което става много трудно. За да се предпазите от кражба на самоличност, VeriSign, TrustE, Entrust и GeoTrust са добър избор.

Third-Party Web Integration For Low Cost and Expensive Website Design:

На скъпи уебсайтове собственикът може да използва система за уеб интеграция на трети страни. С това те могат лесно да си взаимодействат и да се свързват с други уеб приложения на една платформа. Това ще бъде по-полезно, когато някой използва уебсайта за електронна търговия. Чрез тази интеграция собствениците могат бързо да получат плащане от клиенти онлайн. Но при евтиния дизайн на уебсайт няма такава функция или приложение за потребители или дори за собственици на уебсайтове.

Social Media Integration:

В настоящата ситуация тази интегрирана система е една от най-популярните функции на уебсайта. Както евтините, така и скъпите уебсайтове имат тази функция. Скъпият дизайн на уебсайта обаче има повече функции в тази интегрирана система. Точно по този начин той добавя по-ефективен начин за изразяване на достоверността на уебсайта на собственика. Винаги се рекламирайте с помощта на вградени кодове или интегрирани системи на трети страни.

Reveal Based Features:

Евтин уебсайт с някои вълнуващи функции. Това е като да видят нещо, което потребителите не могат да притежават. Няма нищо лошо в маркетинга и взаимодействието с клиентите чрез уебсайта. Това са най-идеалните функции.

Например маркетингът, базиран на разкриване, понякога е представен от други уеб приложения или съдържание, като игри. Потребителите трябва да играят играта, преди да направят транзакция или да извършат действие, което може да види нейната стойност – понякога преди да получат отговора, за да получат желаната отстъпка Реши задачата. Той е прикрепен към медийно съдържание като видео или аудио и потребителите трябва да слушат това съдържание, за да получат атрактивни оферти.

По този начин потребителите могат да харесват вашия уебсайт повече. Всички тези стратегии могат да се извършват само на скъпи уебсайтове, а евтините уебсайтове са толкова прости.

От горната дискусия може да се заключи, че скъпите уебсайтове са далеч по-добри от евтините. Скъпите уебсайтове обаче са скъпи, докато достъпните уебсайтове имат стойност на името. Но за използването на уебсайта, изборът трябва да бъде променен. Това ще бъде мъдро решение. Например, ако искате да разработите личен уебсайт или уебсайт, който съдържа само информация за компанията, можете да изберете евтин уебсайт. Защото в този случай неограниченото дисково пространство и други съоръжения са безполезни и загуба на пари.

Ако обаче искате да развиете сайтове за електронна търговия или социални мрежи, изберете скъпи сайтове. Защото тук трябва да обърнете внимание на поверителността и сигурността на вашата собствена информация и информация за клиентите. Следователно, независимо дали е евтин уебсайт или скъп уебсайт, това е от полза за целите на потребителите и собствениците.

Какви са недостатъците на това сами да направим сайта си?

Недостатъците са, че нямаме опит, може да изпуснем много неща, често нямаме контрол над домейна. Изглежда непрофесионално поради ред причини. Нямаме контрол на SSL сертификата. Често безплатни уеб сайтове са трудни или почти невъзможни за оптимизация. Има скрити такси, които се появяват в последствие за всеки малък фичър, който искаме допълнително. В по-голямата част от случаите не притежаваме уеб сайта си, той се намира на чужда платформа и дори не можем да наемем уеб програмист, който да направи редакциите, които искаме. На сайта ни се появяват Google Adsense или други реклами. Става невъзможен за оптимизация в GTmetrix, поради невъзможността на човека изработващ сайта, да прецени кои елементи от добавените генерират некачествен код и претоварват зареждането на сайта в браузъри на телефон и на други устройства. Не винаги можем да постигне адаптивност на сайта за всякакви устройства като например телефони, таблети и други.

Съдържание:

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top