+359 883 37 39 93

Пон – Пет: 10:00 – 19:00

Как COVID-19 се отрази на онлайн бизнеса и електронните магазини?

През 2020 година, COVID-19 е вируса, който повлия негативно на икономиката, но как се отрази той на интернет търговията и онлайн магазините? Хората са затворени по домовете си, пътуванията до други градове са забранени, вечерния час е факт в някои градове. Какво показва нашето проучване. Кои са онлайн бизнесите, които най-много пострадаха от корона вируса?

Какво споделят българските ни клиенти с онлайн магазини?

COVID – 19 се отразява сериозно на он-лайн търговията с подемно-транспортни машини. Тъй като изключително голяма част от малкия и средния бизнес на практика не функционира, никой не инвестира в този момент в складова техника. Още от средата на февруари в нашия бранш се усещаше такава тенденция. – Диана Йончева от motokari.bg

Изчакваме Ина да си напише мнението – Ина Кисьова от neolab.bg

 

Какво споделят чуждестранните ни клиенти за влиянието на корона вирус върху техния онлайн бизнес?

В чужбина нещата са доста по-напрегнати, но отново ситуацията с корона вируса е индивидуална за всеки различен онлайн бизнес. Повечето коментари на клиентите ни от сектора с хранителни продукти, кухни и доставки по домовете се развива повече от добре. Хората предпочитат да не излизат, а да си поръчат храна до дома. Измежду цялата статистика, която събрахме магазините продаващи дрехи, например също имат до 40% увеличение в продажбите. Всички електронни магазини, които организират доставка извън границите на страната, в която извършват дейност са прекратили тази практика, докато вируса не затихне. Сайтовете предлагащи консултанска дейност и тези в сверата на услугите обявиха до -80% намаления през периода до юни 2020 година. Въпреки голямото намаление печалбите им се увеличават, а не намаляват.

Какво сочи статистиката от търсене в резултатите на Google?

корона вирус, корона вирус, корона вирус, корона вирус,

Какви са прогнозите в следващите няколко месеца и докрая на годината?

В следващите два месеца се очертава корона вирус

Съдържание:

1 thought on “Как COVID-19 се отрази на онлайн бизнеса и електронните магазини?”

  1. Николай П.

    За никого не беше лесна 2020 година. Всички бизнеси претърпяха криза. В някои онлайн бизнеси се усети повече. При мен лично, аз съм търговец с онлайн магазин и си рекламирам във Facebook, но пак усетих, че хората намалиха кпокупките си.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top