+359 883 37 39 93

Пон – Пет: 10:00 – 19:00

изработване на

Мобилна версия на сайт

Ние от Вземи Сайт ЕООД, изработваме мобилна версия на сайт за всеки клиент, който е поръчал услугата изработка на сайт с напълно безплатна поддръжка завинаги и без месечни такси за поддържането на мобилната версия! По-точно мобилната версия на сайта е включена в цялостната цена за изработка и тя се заплаща еднократно. Така може да разчитате, че вашият уеб сайт ще зарежда еднакво бързо на таблети, телефони и други устройства и то не за сметка на неговия дизайн.

Мобилната версия включва

Всичко необходимо, за да бъде вашият уеб сайт еднакво елегантен и бързо зареждащ на всякакви видове устройства

Бързина

Светкавична бързина на зареждане с AMP поддръжка

За телефон

Стегнат и прибран изглед за мобилни устройства

За таблет

Дизайн оптимизиран за у-ва с голям екран като таблети

С докосване

Лесно управление на сайта с докосване на екрана

Уебдизайн за мобилни устройства

мобилна версия на сайт и версия за таблет

Абревиатурата AMP означвава – Ускорени страници за мобилни устройства или ускорени мобилни страници. От английски – Accelerated Mobile Pages. Абревиатурата също така се използва за усилвател (Amplifier).

Това е технология, разработена от Google, която все още се усъвършенства и предлага олекотено зареждане на съдържанието на уебсайтове за мобилни устройства. Този тип технология е най-често използвана в новинарски сайтове.

Мобилната версия на сайт може да бъде изцяло създадена с AMP технология или частично да поддържа AMP, а може и да не поддържа изобщо. Съобразено е с типа уебсайт, който изграждаме и гарантираме, че решението ни, няма да окаже негативно влияние.

Мобилната версия на сайт не е APP (апликация). Мобилната версия на сайт не е апликация за iOS или Android.

Не очаквайте сайта ви да се появи с мобилна апликация в Play Store на Google или Apple Store. Това е съвсем различна услуга, която ние от Вземи Сайт, също предлагаме. Цените ни за изграждането на мобилна апликация, започват от 8,000лв.

Да, разбира се, можете да мениджирате вашия бизнес сайт или електронен магазин през мобилния си телефон. Важно е да знаете, че версията, която потребителите ви виждат и тази на административната част се различват с това, че административната част не се кешира. Така промените ви се отразяват в реално време, но това е възможно да доведе до по-бавно време за зареждане по време на създаването и редактирането на съдържание през мобилно устройство.

Някои от добрите практики при създаването на отзивчив дизайн с мобилна версия и версия за таблет включват:

  • Предварително планиране за различните резолюции, на които сайта ще се изпълнява и предвиждането на нестандартни резолюции и устройства. Като пример за десктоп версията това са 2k и 4k екрани, които не са широко разпространени.
  • Оставяне на достатъчно място между индивидуалните елементи с цел постигане на лесно управление. Елементите трябва да бъдат разпределени, така че да не блокират функционалността на другите съседни елементи.
  • Необходимо е да се помисли за различен вид кеширане на използваните ресурси и продължителност на хедърите им, в зависимост от различни фактори.
  • Задаване на точни размери за изображенията за всяко устройство
  • Скриване на някои твърде големи елементи, които на мобилна версия, стават непобираеми или естетично непривлекателни във вюпорта, по начин, който не вреди на SEO оптимизацията.
  • Пренареждане на колоните с интерактивни елементи като картинки и видеа, за подобряване на потребителското изживяване.
  • Използване на AMP страници, когато наистина е необходимо или сервиране на браузърите на алтернативни страници, специално обработени да зареждат големи количества от съдържание в олекотен режим.
  • Препоръчително е да се избягват големи промени в оформлението и DOM структурата на страницата.
  • Препоръчтелна е промяната на пътищата на изображенията и насочването към алтернативни пътища, съдържащи същите изобрабжения в .WEBP файлов формат, който е много по-оптимизиран за поддържащите го браузъри.
 

Непрекъснато се появяват нови и нови технологични подобрения, и техники, които имплементираме за подобряване на мобилната версия на сайтовете, които изработваме. Тази страница не се обновява с честотата, с която новите промени навлизат в интернет.

Scroll to Top