Как да започнем успешен онлайн магазин през 2021

Как да започнем собствен онлайн магазин в интернет?

Годината е 2021-ва, ако все още нямате собствен онлайн магазин, не отлагайте повече. Всяка минута в интернет се извършват над 4,8 милиарда продажби и ако вие нямате онлайн присъствие, непрекъснато губите голямо количество клиенти. Повече от 75% от бизнеса е онлайн и вече има изработен сайт. Не позволявайте на конкуренцията да ви надмине, въпреки че, ако не сте в интернет, вече най-вероятно сте закъснели.

Всяко начало е трудно, започването на онлайн магазин изисква отдаденост и постоянство. Успехът идва едва след първите шест месеца стабилна инвестиция и намалява правопропорционално на инвестицията във времето. Ако сте готови да направите следващата крачка пригответе се психически, че това изисква време и много усилен труд.

От какво имате нужда, за да започнете своя успешен онлайн магазин?

Капитал и Бизнес взаимоотношения

Всеки бизнес се нуждае от капитал. Внимателно пресметнете бюджета си, преди да започнете проекта. Ако е необходимо, потърсете партньори и ко-инвеститори, които да ви подкрепят. Спечелете още хора на ваша страна, за да гарантирате успеха си! Предложете им отстъпки и договорете такива условия, които ще бъдат изгодни за вас в дългосрочен план. Ако разделяте част от печалбата си с партньорите си, проверете дали по-изгодно ще е да се разделите с по-нисък процент или по-висока установена ставка във времето.

Проучване и Планиране

Започнете с направата на план. Освен, че е необходимо да проучите пазара и конкурентите си, е важно предварително да знаете от какво ще има нужда вашият онлайн магазин. Какви функционалности, какви модули? Може би ще искате системата за издаване на фактури, да бъде автоматична и интегрирана в сайта, като така генерира фактура за всеки клиент при поръчката. Може би ще имате нужда от различни API свързвания. Интеграция за различни куриерски фирми, за да автоматизирате процеса още повече. Разпределете бюджета си разумно. В началото по-голямата част от разходите ви е по-добре да бъде инвестирана в стока, отколкото в удобства и функции, които може да надградите и добавите в бъдеще.

Познания

Информирайте се добре. Всяко начало е изпълнено с предизвикателства. Разберете какво са хостинг, домейн, какви алтернативни готови решения има. Някои платформи има, предлагат да помещават онлайн магазина ви, срещу процент от припечелените пари всеки месец.

Алтернативен вариант е да намерите фирма, която предлага изработка на уеб софтуер. В такъв случай, проучете при какви условия ще работите, какви функционалности имате нужда на сайта си.

Повече по темата, може да прочетете в статията Как да изберем фирма за уеб дизайн.

Добра маркетингова стратегия

текст тук

Собствена фирмена идентичност

текст тук

Причина потребителите да се върнат при вас

текст тук

Видео урок:

СКОРО ОЧАКВАЙТЕ YOUTUBE ВИДЕО!

Изчисляване на брутния и нетния предел на печалбата

Много ентусиасти започват онлайн магазина си без да са изчислили какви минимални приходи ще им осигури той, какви ще са техните разходи и заслужава ли си да продължават инвестицията си в прокет, който не се развива спрямо предначертания план.

Начертаване на ясен план

Необходимо е да прецените силите си добре, преди стартирането на проекта, за да не издъхнете с изчерпан ресурс, преди да дочакате очакваната възвръщаемост.

Поручване на пазарната ниша

Проучете нишата си. Има множество инструменти, които ще ви помогнат да проучите нишата си, ако не може да се справите сами, доверете се на професионалисти, които умело разчитат статистики и анализи. Направете безплатна консултация със специалист или дори, ако е необходимо заплатете за такава.

Избор на хостинг и домейн за онлайн магазина

Избоърт на домейн за онлайн магазин е важна стъпка

Много хора пренебрегват домейна и не отделят достатъчно време да изберат подходящ домейн, за техния онлайн магазин. Изключително важно е домейн името да е лесно, запомнящо се и да отговаря на извършваната от вас дейност. Ако например продавате обувки предимно в България shoesbg.com , може да се окаже не толкова добър избор, колкото obuvki.bg

Хостинг и помещаване на магазина

Непрекъснато съм зает да обяснявам на клиентите си, колко е важно техният онлайн магазин да се помещава на светкавично бърз сървър. Не просто бърз, а светкавично бърз! Някои клиенти предпочитат да се разминат с евтин хостинг, което води до редица проблеми като недостатъчен ъптайм, скрити такси от трети фирми, бавно зареждане на онлайн магазина, изгубване на нетърпеливи клиенти, проблеми с използването на месечните ограничения на данни и други. Привидно евтиното излиза много скъпо, особено когато говорим за хостинг. Изберете най-доброто решение за вашият магазин и се сдобийте със собствен VPS сървър. Ние от Вземи Сайт предлагаме именно такъв – много бърз VPS хостинг на нашите клиенти, който се управлява през конзола от самите нас. Всичко необходимо се инсталира и мениджира и е включено в цената ни за изработка на сайт.

Избор на платформа за онлайн магазина

Има множество системи за управление на съдържанието, някои от които са предвидени специално за изработката на онлайн магазини или каталози.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top