+359 883 37 39 93

Пон – Пет: 10:00 – 19:00

Как да започнем успешен онлайн магазин през 2021

Как да започнем собствен онлайн магазин в интернет?

Годината е 2021-ва, ако все още нямате собствен онлайн магазин, не отлагайте повече. Всяка минута в интернет се извършват над 4,8 милиарда продажби и ако вие нямате онлайн присъствие, непрекъснато губите голямо количество клиенти. Повече от 75% от бизнеса е онлайн и вече има изработен сайт. Не позволявайте на конкуренцията да ви надмине, въпреки че, ако не сте в интернет, вече най-вероятно сте закъснели.

Всяко начало е трудно, започването на онлайн магазин изисква отдаденост и постоянство. Успехът идва едва след първите шест месеца стабилна инвестиция и намалява правопропорционално на инвестицията във времето. Ако сте готови да направите следващата крачка пригответе се психически, че това изисква време и много усилен труд.

Капитал и Бизнес взаимоотношения

Всеки бизнес се нуждае от капитал. Внимателно пресметнете бюджета си, преди да започнете проекта. Ако е необходимо, потърсете партньори и ко-инвеститори, които да ви подкрепят. Спечелете още хора на ваша страна, за да гарантирате успеха си! Предложете им отстъпки и договорете такива условия, които ще бъдат изгодни за вас в дългосрочен план. Ако разделяте част от печалбата си с партньорите си, проверете дали по-изгодно ще е да се разделите с пo-малък процент или по-висока установена ставка във времето.

Проучване и Планиране

Започнете с направата на план. Освен, че е необходимо да проучите пазара и конкурентите си, е важно предварително да знаете от какво ще има нужда вашият онлайн магазин. Какви функционалности, какви модули? Може би ще искате системата за издаване на фактури, да бъде автоматична и интегрирана в сайта, като така генерира фактура за всеки клиент при поръчката. Може би ще имате нужда от различни API свързвания. Интеграция за различни куриерски фирми, за да автоматизирате процеса още повече. Разпределете бюджета си разумно. В началото по-голямата част от разходите ви е по-добре да бъде инвестирана в стока, отколкото в удобства и функции, които може да надградите и добавите в бъдеще.

Познания

Информирайте се добре. Всяко начало е изпълнено с предизвикателства. Разберете какво са хостинг, домейн, какви алтернативни готови решения има. Някои платформи, предлагат да помещават онлайн магазина ви, срещу процент от припечелените пари всеки месец. Алтернативен вариант е да намерите фирма, която предлага изработка на уеб софтуер. В такъв случай, проучете при какви условия ще работите, какви функционалности имате нужда на сайта си.

Повече по темата, може да прочетете в статията Как да изберем фирма за уеб дизайн.

Добра маркетингова стратегия

1. Социални медии

Смятате, че управлението на социалните медии ще е лесно като да публикувате съдържание в тях веднъж на ден? Що се отнася до социалните медии, вашата маркетингова стратегия не трябва да се ограничава само до това. Трябва да изготвите план и след това да разработите осъществим план във времето. Всяка социална платформа има определена целева аудитория. Ако сте онлайн търговец на дребно за мода, може да не получите по-голямата част от приходите си от продажби от LinkedIn, който обслужва повечето B2B аудитории (от бизнес на бизнес). Вместо това ще се съсредоточите върху визуални платформи като Instagram, Facebook и Pinterest. Най-актуални и най-голям успех към днешна дата, ще пожънете в Instagram. Краткотрайна и ефективна реклама, може да дойде и от Facebook. Можете да привлечете много трафик от Pinterest (и след това, можете да го пренасочите чрез реклами във Facebook).

Следователно, след като сте определили на кои платформи си струва да управлявате конкретен бизнес, е време да обмислите вашата маркетингова стратегия. Какъв тип съдържание трябва да публикувате? Какви стратегии трябва да следвате, за да растете? Колко често трябва да публикувате? Какви стратегии за онлайн маркетинг трябва да изпробвате за социалните медии? Ето няколко:

 • Споделяйте генерирано от потребителите съдържание. Мотивирайте вашите клиенти и фенове да публикуват съдържание в социалните медии. Споделете това съдържание с аудиторията си (с тяхно разрешение, разбира се). Това ще ви помогне да изградите лоялност на клиентите и да намалите натоварването си. Популярността на бизнес дрехите, е очевидна сред клиентите, които споделят свои снимки, облечени в бизнес дрехи, използвайки хаштага #biznesdrehi. След това фирма „BiznesDrehi“, може да публикува тези снимки като социални доказателства в своите социални медии и да показва различен външен вид в облеклото си, за да обслужва по-добре клиентите.
 • Кои са вашите последователи в социалните медии? Проверете демографските си данни. Ако вашата целева аудитория са жени между 20 и 26 години, те имат различни нужди и интереси от жените между 40 и 48 години. Те могат да бъдат в различни социални мрежи. Можете да използвате инструменти за социален анализ като Sprout Social, за да получите представа за вашите клиенти.
 • Създайте социален календар. Колко често публикувате? Всеки ден? Какъв тип съдържание споделяте? Ако установите, че сряда има най-високо ниво на ангажираност, можете да изберете да споделите видеоклипа в Instagram всяка сряда, тъй като видеоклиповете, обикновено имат високо ниво на ангажираност. Освен ако не знаете на какъв вид съдържание отговаря вашата аудитория, можете да оптимизирате по-добре своя социален календар за максимални резултати. Ползата от предварително планирането на вашата социална стратегия е, че тя може да ви помогне да поддържате последователността и баланса на вашите маркетингови дейности.

2. Оптимизация на сайт

Какво привлича трафика на уебсайта повече от социалните медии? SEO, разбира се. Оптимизацията на сайт, няма да ви донесе резултати от първия ден. Маркетинговата стратегия, обаче няма нищо общо с краткосрочните инвестиции. Тук става въпрос за планиране на бъдещ растеж. Повечето онлайн търговци се фокусират върху незабавната възвръщаемост, когато създадат онлайн магазин, за да могат да рекламират във Facebook и да имат ​​„еднодневна печалба“ всеки ден. Ако обаче искате да запазите ниските разходи за придобиване, тогава SEO е вашият най-добър избор. Значението на SEO е, че не става въпрос за избор на ключови думи за определен пазарен сегмент, а за разширяване. Например, ако имате онлайн магазин за работна екипировка, няма да се съсредоточите само върху ключови думи, свързани с една професия. Ще се съсредоточите и върху ключови думи, свързани със съвети за безопасността. Защо?

В полезна статия за безопасността по време на работа, все още можете да въведете концепцията за необходимостта от работна екипировка. Това ви позволява да насочите към по-широка аудитория, която може да се поинтересува от вашите продукти.

И така, каква е маркетинговата стратегия за SEO? Били ли сте някога на уебсайт, който споделя информация от 2012 г.? Сериозно, как се случи това да е на първа страница в резултатите на Google? Свежестта на съдържанието е силата на SEO. Това изисква да актуализирате старото съдържание на вашия уебсайт, за да го направите по-подходящо. Затова, ще изтриете някои остарели раздели и ще ги замените с най-новото съдържание от текущите тенденции. Какъв е резултатът? Google ви награждава, като подобрява резултатите от търсенето, което води до внезапно увеличаване на трафика. Актуализирането на съдържанието е също толкова важно, колкото и създаването на ново съдържание. Използвайте SEO инструменти като Ahrefs или MOZ, за да можете редовно да проверявате качеството на SEO във вашия онлайн магазин. Въпреки че тези инструменти няма да ви кажат ефективността на вашата работа, те ще ви информират за SEO пропуските ви.

Например често срещана грешка при SEO, която много оптимизатори допускат, е да добавят копия на текста от страниците на продуктите в сайта на производителя директно на уебсайта си. Това се нарича „дублирано съдържание“ и може да бъде наказано от Google. Глобите могат да намалят трафика, като по този начин намаляват видимостта ви в търсачките. Използвайки тези инструменти, можете лесно да провеждате одити, за да сте сигурни, че оптимизацията винаги се прави правилно. Друга маркетингова стратегия, която може да подобри класирането при търсене, е да създадете повече страници. Можем да направим това, като добавим нови продукти към вашия онлайн магазин или пишем ежедневни публикации в блога. Можете също така да създадете инструменти, целеви страници, електронни книги или други уеб страници, за да увеличите шансовете си за получаване на повече трафик. Средно всяка уеб страница е препоръчително да съдържа поне 2000 думи, които да се показват в резултатите.

Винаги можете да проверите първите пет резултата за ключови думи и да използвате инструмента на Вземи Сайт и Вземи SEO като брояч за ключовите думи на страницата, за да видите кои ключови думи са класирани и колко думи има на страницата. Това ще даде оценка на броя думи, към които можете да насочвате, и идеите за ключови думи, които можете да включите.

3. Маркетинг на съдържание

Понастоящем маркетингът на съдържание е една от най-популярните маркетингови стратегии. Ефективността е голяма, а разходи ниски в сравнение с Facebook или Google рекламата, например. А и съдържанието помага да запознаете хората с марката си. Какво означава това? Това означава, че не всеки е готов да купува от вас още при първото посещение на уебсайта ви. Съдържанието ви, обаче може да действа като създател на взаимоотношения. Колкото повече хора виждат съдържанието ви, толкова по-познати потенциални клиенти ще бъдат с вашата марка. Подобно на SEO, това е дългосрочна игра, но се отплаща във времето. Във всеки случай маркетингът на съдържание може да се използва за множество цели, освен за придобиване на нови клиенти. Той може също така да образова вашите клиенти, така че те да могат да подобрят познанията си от необходимостта за точния продукт. Например, ако имате магазин за веган храни, можете да използвате веган храни, за да направите рецепти и практически видео уроци с показно за приготовленията.

Това ще помогне на вашите клиенти да използват правилните за тях храни, за да се чувстват в перфектно здраве, но също така ще ги накара да използват продуктите ви. Подобни стратегии, печелят доверието на клиента и увеличават шанса той да избере продукти от вашия онлайн магазин. Маркетингът на съдържанието значително помага да увеличите времето за задържане на клиентите на сайта ви.

Съдържанието може да се предоставя в много форми, като публикации в блогове, електронни книги, видеоклипове, инфографика, уеб семинари, подкасти, анкети, тестове, шаблони и други.

И така, какви маркетингови стратегии трябва да включите в маркетинга на съдържание?

 • Когато за първи път изложите стратегията си за съдържание, блоговете оказват най-голямо влияние върху дългосрочния растеж. Начинът за изграждане на съдържание е да се съсредоточите първо върху писането на статии около вашата конкретна област. След като създадете публика около кухината, можете да я разширите. Например, ако имате работен магазин, започнете с писане на работни статии. След като изградите аудитория от бегачи, можете да започнете да пишете статии за фитнес. След като изградите аудитория от любители на фитнеса, можете да започнете да създавате съдържание за здраве и уелнес. Все пак ще искате да включите статии за бягане и фитнес, като същевременно привличате по-голяма аудитория. Най-успешните блогове и уебсайтове стартират в конкретни пазарни сегменти и когато станат по-успешни, аудиторията им става все по-изчерпателна. Напротив, това няма да доведе до същия резултат.
 • Изберете съдържание въз основа на вашата аудитория и какви са вашите цели. Например, ако искате да създадете имейл списък с жени на двадесет години, можете да създадете интересни тестове за тях. Марки като Fabletics използват викторини, за да привлекат хората в своите канали, но създават и по-персонализирано изживяване. Ако искате да получите безплатен SEO трафик, за да привлечете голяма аудитория, можете да изберете да създадете ежедневен блог. Ако обслужвате бизнесмени, можете да решите да създадете подкаст, така че те да могат да използват съдържанието ви по време на работа.
 • Правете това, което правят всички останали, но бъдете и различни. Често ще чуете, че тайната на маркетинга е в различното представяне. Така е, но различните обикновено биват пренебрегнати, ако са твърде различни. Намерете баланса. Ако някой е непознат или изглежда странен, е трудно да ни хареса и да бъде възприет. Това е така нареченият ефект на експозиция. За да се откроите в маркетинга на съдържание, трябва да имитирате същата концепция като най-известното съдържание в нишата, но да добавите лека вариация към него. Вижте Buzzsumo, за да научите кои са най-популярните статии. Може би създайте друго видео с „Десет идеи, с които да…“. Или пресъздаайте същото съдържание, но в други формати, като инфографика, видеоклипове или публикации в блога.

4. Връзки с обществеността

Полето за връзки с обществеността (PR) обхваща всичко – от медийни съобщения до популяризиране на марката и маркетинг на съдържанието. PR, цели да поддържа позитивен имидж и да повишава осведомеността за марката. От една страна, връзките с обществеността са свързани с предотвратяване и гасене на пожари, които могат да навредят на репутацията на марката. От друга страна, става въпрос за показване на добрите страни, които вашата марка има, като корпоративна социална отговорност. Маркетинговите стратегии като PR, винаги трябва да бъдат включени във вашия маркетингов план. Реалността е, че репутацията на вашата марка може да бъде толкова вълшебна, колкото тази на BMW, или толкова противоречива като тази на Intel.

Що се отнася до връзките с обществеността, какви маркетингови стратегии трябва да включите?

 • Отразяването от медиите може да подобри вашата марка. Най-лесният начин? Регистрирайте се за HARO. Ще получавате искания от репортери три пъти на ден, които търсят експертен съвет за техните истории. В замяна ще получите линк към вашия уебсайт. Можете да използвате реклами за пренасочване, за да превърнете безплатния трафик, получаван оттам в продажби. Можете също така да увеличите публичността, като отразите нещо значително и достойно за страницата ви с новини, или можете сами да създадете новините.
 • Ден на благодарността за клиента домакин. Изпробването на различни идеи за обслужване на клиенти може да ви помогне да укрепите взаимоотношенията с клиентите. Но продажбите не са твърде уморителни. Можете лесно да създадете еднодневна разпродажба за Деня на благодарността, за да привлечете клиентите да пазаруват. Или можете да използвате приложения като безплатни подаръци на Secomapp, за да осигурите безплатни малки подаръци за всяка покупка. Независимо дали предлагате отстъпки или подаръци, това може да помогне за увеличаване на инвестициите, като същевременно направи клиентите ви по-щастливи.
 • Следвайте какво казват хората за вашата марка. Въпреки че отзивите на клиентите могат да представят какво мислят хората за вашия продукт, те не могат да кажат всичко. Можете да проследите какво казват хората за вашия магазин по много начини. Първо, можете да настроите Google Alerts, който ще ви уведоми, когато публикувате статия с ключовите думи, които сте поискали. Ключовата дума може да бъде името на вашата марка. Също така трябва да наблюдавате уебсайтове като Yelp, Better Business Bureau или малки блогове, за да сте сигурни, че няма гневни отзиви.

5. Съвместно сътрудничество

Работата с марки или партньори може да помогне на вашия бизнес да расте. Маркетинговите стратегии като сътрудничество или съвместен маркетинг ви позволяват да развиете бизнеса си, като се присъедините към аудиторията на друга марка. Повечето хора позиционират марките като конкуренти, но те могат да бъдат съюзници. Ако две марки обслужват една и съща аудитория, но различни продуктови линии, те могат да си помогнат, като съвместно създават съдържание, конкурират се или съвместно пускат съвместни продукти. Използвайки аудиторията на друга марка, вашата маркетингова кампания може да достигне до по-голяма аудитория, което я прави по-успешна.

В част 8 от моята поредица случаи споделих как друг онлайн търговец на подобна пазарна ниша ме разплака безплатно в Instagram. Въпреки че публикацията не генерира продажби, тя доведе до нови последователи и посещения на уебсайтове. Моят онлайн магазин дори нямаше 20 последователи по това време, а тази марка има повече от 200 000! Следователно сътрудничеството не винаги е балансирана търговия. Това е лесен начин за работа с марки, които имат по-голяма аудитория, без да се налага да осигурявате екстравагантна възвръщаемост.

Какви видове маркетингови стратегии могат да работят добре за сътрудничество и партньорство?

 • Влиятелните хора могат да ви помогнат да привлечете влиятелни хора, за да развиете вашата марка. Това е особено добре, ако имате малка публика и искате да създадете голям интерес към себе си. Когато избирате инфлуенсъри, не забравяйте, че те трябва да имат аудитория, която е проверено, че се интересува от продукта ви. Да демонстрират добре вашите продукти и активно да показват вашата марка. Това не е просто избор на хора, които произволно привличат голям брой последователи.
 • Разгледайте най-популярните споделяния или тагове от социалните фен страници и ги използвайте в съдържанието си. Подобно на влиятелния маркетинг, но вместо да използвате атрактивни методи, той използва фен страници. От личния си опит откривам, че фен страниците са по-влиятелни от инфлуенсърите. Това е така, защото аудиторията на фен страниците е изградена около общи интереси като кучета или любители на фитнеса. Следователно, когато рекламирате техните продукти, те вече са квалифицирани или поне се интересуват от вашата ниша. Повечето фен страници включват своя имейл адрес в биографията или винаги можете да ги DM-нете в Instagram
 • Представете други марки във вашата ниша във вашето съдържание. Ти драскаш гърба ми, аз драскам твоя, нали? Ако продължите да включвате други влиятелни в съдържанието си, те в крайна сметка ще ви забележат. В бъдеще те могат да се свържат с вас, за да потърсят сътрудничество или партньорство. Те дори могат да ви покажат във вашето съдържание. Ако споменете влиятелни хора в статията си, можете да се свържете с тях чрез социалните мрежи и да ги уведомите, че са включени. Това ще им позволи да споделят с публиката. Помогнете ви да получите повече показвания на уебсайта.

6. E-mail Маркетинг

За много онлайн маркетинг маркетингът по имейл може да донесе най-бързите незабавни резултати по отношение на уеб трафика и уеб продажбите. Можете да създадете имейл списък, като помолите клиентите да участват във вашия маркетинг, когато излязат. Или можете да добавите формуляри за включване в блога на вашия уебсайт, началната страница и други популярни страници.

Истинската магия на имейл маркетинга се крие във възможността да продължите да ремаркетирате пред аудиторията, че притежавате 100% от активите. Мислете за последователите в социалните медии като за служители. И целият ви списък с имейли може да бъде преместен по всяко време при друг доставчик на електронна поща. Затова винаги ще имате пълен план.

Коя е най-добрата маркетингова стратегия за имейл?

 • Най-лесният начин да увеличите въздействието на имейл маркетинга е да създадете по-големи мега списъци с имейли. Можете да добавите приложения като Spin-A-Sale към вашия онлайн магазин, за да подобрите процеса на изграждане на имейл списъци. Инструментът позволява на клиентите да въртят колелата, за да получат отстъпки. Клиентите трябва да въведат своя имейл, за да бъдат установени контакти. Но също така е доказано, че носи продажби. Опитах го в магазина и в крайна сметка създадохме огромен имейл списък.
 • Създайте имейл канал. Имейл канал е непрекъснат набор от имейли. Стандартните бюлетини за електронна поща могат да включват вашите най-продавани продукти. Имейл каналите обаче могат да започнат, като включат някои публикации в блогове, за да помогнат на клиентите да повишат осведомеността за марката. След това можете да изпратите имейл, показващ най-продаваните продукти тази седмица, за да конвертирате продажбите. Но бихте изпратили имейл за преобразуване само след като първо сте изпратили имейл, който не се продава. Можете също така да изградите фунии за имейлите на изоставените колички .
 • Сегментирайте вашия имейл списък. С нарастването на имейл списъците персонализирането и сегментирането стават критични. Ще имате клиенти, които са поръчали различни продукти в магазина. С персонализирани имейли обаче можете да им показвате продукти, които биха могли да представляват интерес за тях въз основа на предишната им история на сърфиране. Това може да им помогне да ви накарат да закупите продукти, тъй като те се обслужват от конкретни клиенти. Приложения като генератори за сегментиране на клиенти могат да помогнат.

7. Реклама

Рекламата е една от водещите маркетингови стратегии за растеж. Рекламата изисква да плащате, за да стимулирате продажбите, но това е един от най-ефективните методи за развитие на финансовия бизнес. Facebook е най-важният източник на приходи от реклама за онлайн търговците. Тъй като обаче Facebook премахва над 5000 опции за насочване, рекламодателите вече ще трябва да станат по-креативни. Въпреки тези промени, направени от най-известните рекламни компании, рекламата все още ще бъде основната маркетингова стратегия през следващите години. През следващите няколко години обаче подходът към клиентите и подходът към клиентите може да се променят.

Коя рекламна стратегия работи най-добре?

 • Пускайте реклами с пренасочване към целеви страници, за да генерирате продажби при второто посещение на посетителите на магазина. Повечето предприемачи знаят, че повечето клиенти не пазаруват при първото си посещение. Чрез пренасочване към целева страница, ще имате втори шанс да спечелите клиенти отново. Всичко, което трябва да направите, е да добавите парче код, наречено пиксел, към вашия уебсайт. Този код ще проследява кой посещава уебсайта ви, какво са разгледал и дори какво е купил. След това можете да поставите реклами за препращане във Facebook или Google, за да пренасочите предишните си посетители. Пренасочващите реклами винаги трябва да се показват на фона на магазина.
 • Опитайте Google Shopping. Като купувач Google Shopping ви позволява да намерите необходимите за вас стоки в своята платформа за пазаруване, базирана на реклама. Но като купувач има недостатък, тоест винаги няма достатъчно избор. Влизате тук. Някои хора искат да намерят точно това, което искате да продадете, но те просто не могат да го намерят. С рекламите в Google Пазаруване поне знаете, че те вече са налични за закупуване. Те просто трябва да могат да ви намерят първи.
 • Научете отново за рекламата във Facebook. Може би винаги сте били майстор на рекламата във Facebook, но напоследък има твърде много промени в рекламната платформа, време е да преоткриете как да овладеете рекламата във Facebook. Когато промените опциите си за насочване, е време да научите повече за креативните идеи за рекламиране в онлайн магазини. След повече експерименти можете да продължите да създавате печеливши реклами на тази платформа.

8. Безплатни раздавания и Талони за подаръци

Въпреки че раздаването и състезанията е малко вероятно да бъдат ежедневни дейности във вашата маркетингова стратегия, те все пак трябва да бъдат включени. Дори печеленето на четири награди или състезания всяка година може да направи изявлението за марката маловажно, главно защото използвате инструменти като Rafflecopter и Glitter за социално споделяне и следвате метода за възнаграждение за регистрация. Това е примерната версия на Oberlo, използвана за разпространение на Gleam: По отношение на подаръците, най-добрите цени не винаги са вашите собствени продукти, а допълващи продукти. Това е така, защото не искате да свързвате продукта с нещо, което хората могат да получат безплатно. Ако обаче продавате продукти за грим, можете да получите безплатни мостри като грим или Sephora.

Кои маркетингови стратегии трябва да прилагате за вашите подаръци?

 • Направете план за промоция. Само изпълнението на подаръците не е достатъчно, за да има огромно въздействие. Дори ако все още нямате последователи, как ще накарате хората да въведат вашите награди? Можете да научите как Тим Кок, прорежисьор, който използва директни продажби, използва групи във Facebook, за да започне раздаване, което му позволява да направи 8 873 долара за 31 дни, като продава слънчеви очила. Следователно, ако току-що сте започнали първия си бизнес, вашето разпространение все още може да бъде успешно. Но първо трябва да знаете как да го пуснете на пазара.
 • Стартирайте подгласната кампания. Всички знаем, че победителите ще получат цялата слава. Това ще накара така наречените губещи да се чувстват добре. Ефективен трик е да се осигури бонус за второ място. Вашата награда може да бъде малка подаръчна карта на стойност $ 5, която може да се използва във вашия магазин. Въпреки че цената на вашия продукт е много по-висока от $ 5 и все още можете да спечелите пари, тази стратегия може да доведе до много значителни продажби, когато изпратите бонуса на всеки, който участва в състезание или раздаване.
 • Оценете ефективността на разпределението. Спечелихте ли нови последователи, но загубихте много пари? Или спечелихте нови последователи и спечелихте пари? Ще ви следват ли само последователите ви, за да спечелите? Или те наистина се интересуват от пазарни ниши? Оценката на разпространението може да ви помогне да определите дали разпределението генерира квалифициран трафик за конвертиране или внасяне на безплатен и евтин трафик.

9. Видео Маркетинг

Публикациите с картинки вече не са полезни, хора. Видеото е една от най-критичните маркетингови стратегии през 2018 г. За щастие създаването на видео никога не е било по-лесно. Всичко, от което се нуждаете, е мобилен телефон. Освен това можете да използвате безплатното приложение за редактиране на видео в App Store или Google Play, за да модифицирате лесно видеото. Начинът, по който създавате видеоклипа, също зависи от платформата, която използвате. Например в Instagram можете да използвате приложения на Instagram като Boomerang, за да създавате кратки видеоклипове. Може да създадете широкоекранен видеоклип в YouTube.

Какви са стратегиите за видео маркетинг, които да изпробвате?

 • Създавайте различни видове видеоклипове. Няма един размер, който да отговаря на всички видеоклипове. Въз основа на вашите продажби можете да създадете набор от видеоклипове. Например, осигурете затварящи видеоклипове, видеоклипове за разглеждане на продукти, депозити, интервюта, уеб семинари, видеоклипове за обучение, видеоклипове в реално време и т.н. във фонов режим. Трябва също да вземете предвид ограниченията на издателската платформа. Създавате ли 5-минутно видео в YouTube или 30-секундно видео в Instagram? Трябва да доставите видео съдържание на аудиторията и платформата, които използвате.
 • Публикувайте кратки видеоклипове в социалните медии. Знаете, освен ако не публикувате в YouTube или Vimeo. Магията на кратките видеоклипове е, че можете да публикувате повече видеоклипове. Производственото им натоварване е малко, можете да публикувате няколко пъти на ден и поради повишената честота можете да изградите по-важна информираност за марката с тях. Видеоклиповете с големи продукти могат да помогнат за подобряване на качеството на видеоклипа, докато честите кратки видеоклипове могат да ви помогнат да повишите осведомеността за марката.
 • Използвайте Instagram Stories за продажби. С помощта на Instagram Stories можете да използвате продукта си за бързо създаване на видеоклип, който води директно към него. Ако имате голяма аудитория в Instagram, можете да конвертирате добре. Видеоклипът ви трябва да е завладяващ и интересен, за да продължи да гледа зрителите. Трябва обаче също да напишете или да кажете призив за действие във видеото, за да привлечете хората да плъзгат, за да закупят продукта.

Причина потребителите да не се върнат при вас

1. Клиентите не са недоволни от вашиите продукти

Един от начините да загубите клиенти е да гарантирате, че вашият продукт не се доставя според очакванията. Може би качеството е лошо или не съответства на описанието на вашия уебсайт. Например споменахте на уебсайта, че е 100% кожа, но не е или е оригинална кожа, но е родова марка.

Друга основна причина, може да бъде, че продуктът не е оправдал първончаланите им очаквания. Например безжичните високоговорители, които продавате, не са достатъчно силни или са твърде тежки, за да ги носите със себе си. Независимо от причината, ако купувачите са недоволни от закупените стоки, те най-вероятно няма да се върнат.

Съвет: Един от начините за решаване на този проблем е да помолите клиентите да предоставят отзиви за продукти и да предоставят висококачествени продуктови изображения и видеоклипове, описания на продукти и подробни спецификации.

2. Клиентите са недоволни от скъпите транспортни разходи и бавното време за доставка

Ако имате нужда веднага, можете да го купите в местен магазин или да използвате услуга, която може да бъде доставена в рамките на няколко часа, подобно на това, което прави Amazon. Обикновено купувачите ясно разбират, че закупуването на продукти онлайн включва такси за доставка и допълнителни дни за доставка.

Предоставянето на безплатна доставка е чудесен начин за премахване на недоволството, но ако не можете да направите това, трябва да сте сигурни, че не таксувате твърде много за това. Освен това не забравяйте, че дори ако някой направи покупка на вашия уебсайт, се чувства страхотно, опитът с пазаруването все още не е приключил. Все още трябва да завършите поръчката навреме и да се уверите, че клиентът ви я получава в рамките на очакваното време за доставка. Ако времето за доставка, е твърде дълго, те най-вероятно ще бъдат недоволни и ще избегнат повторното изкупуване от вашия онлайн магазин.

Съвет: Един добър начин за решаване на този проблем е да тествате различни правила за доставка и различни превозвачи. Споменете очакваните времена за обработка и закъснения при доставката на страниците с продукти и плащане.

3. Клиентите са измамени от вашето обслужване на клиенти

Да предположим, че съм поръчал чифт високоговорители от вашия уебсайт. Това е безплатна доставка и скоро я получих. Страхотно; много съм доволен досега. Второто нещо, което забелязах, е, че не мога да го конфигурирам по мой собствен начин. Реших да се свържа с вашия екип за обслужване на клиенти за помощ. Познай какво? Трябваше да се справя с много груб човек, който не знаеше нищо за продукта и дори не се опитваше с всички сили да ми помогне. Какво мислите, че ще се случи по това време? Мога да ви уверя, че няма да забравя това лечение и е малко вероятно да купя отново от вас. По отношение на обслужването и грижите за клиентите, трябва да се съсредоточите върху едно нещо: клиентите. За целта трябва да положите допълнителни усилия, за да осигурите подходящото обучение за вашите служители и да осигурите подкрепа през целия процес.

Съвет: Един от начините за наблюдение на обслужването на клиентите е да се създаде система за оценяване с представител на отдела за обслужване на клиенти в края на дискусията, където можете да помолите клиентите да оценят своя опит с агенцията.

4. Клиентите нямат голям избор

Ако продавате само високоговорители, тогава възможностите ви са ограничени. Клиентът може да се върне във вашия магазин, за да купи подарък за някого или да направи подарък, но едва след няколко години. Друг причина, може да е, че продавате бижутерски пръстени и имате само 12 вида, между които клиента да избира. Една от причините хората да не купуват повторно от вас, може да е, че имате ограничен асортимент от продукти.

Ако продавате електрически скейтбордове, каква е вероятността хората да си купят друг в рамките на една година? Малко вероятно е, но ако видите аксесоари, екипировка или облекло за скейтборд, това определено ще увеличи тези възможности.

Съвет: Моля, помислете за продажба на свързани категории стоки, за да увеличите стойността на живота на клиента. Може да помислите и за предлагане на предмети за продажба, които могат да допълнят вашите основни продукти – например: каски за скейтборд (upsell) + електрически скейтбордове (основен продукт).

Съвет: Предлагам ви да общувате с клиенти във Facebook, Twitter, Instagram или Pinterest, за да разберете от какво се интересуват или предизвикателствата, пред които са изправени в ежедневието, могат да бъдат решени от потенциални нови продукти.

5. Клиентите купуват от конкуренти

Правили ли сте някога анализ на уебсайта си в и чудили ли сте се защо продажбите намаляват? Всички рано или късно, стигаме до тази ситуация. Отчетът ви не предоставя всички отговори, особено когато новопоявилите се конкуренти крадат клиенти ви. Конкурентът може да предложи подобни продукти на по-ниски цени или безплатна доставка и предоставя отлично обслужване на клиентите. Конкурентът може също да предостави по-добри версии на продукта и да намали оплакванията на клиентите. Единственият начин да се постигне този резултат е да има непрекъснатите иновации в закупуването на нови продукти, проследяването на тенденциите, изслушването на клиентите и наблюдението на конкурентите.

Съвет: Препоръчително е да използвате решения за мониторинг на цените (като Wiser.com) или сигнали като Google Alerts, за да поддържате конкурентно предимство.

Изчисляване на брутния и нетния предел на печалбата

Много ентусиасти започват онлайн магазина си без да са изчислили какви минимални приходи ще им осигури той, какви ще са техните разходи и заслужава ли си да продължават инвестицията си в прокет, който не се развива спрямо предначертания план.

Начертаване на ясен план

Необходимо е да прецените силите си добре, преди стартирането на проекта, за да не издъхнете с изчерпан ресурс, преди да дочакате очакваната възвръщаемост.

Поручване на пазарната ниша

Проучете нишата си. Има множество инструменти, които ще ви помогнат да проучите нишата си, ако не може да се справите сами, доверете се на професионалисти, които умело разчитат статистики и анализи. Направете безплатна консултация със специалист или дори, ако е необходимо заплатете за такава.

Избор на хостинг и домейн за онлайн магазина

Името на вашия домейн е синоним на вашата марка

Много хора пренебрегват името на домейна и не отделят достатъчно време да изберат подходящ домейн за техния онлайн магазин. Изключително важно е домейн името да е лесно, запомнящо се и да отговаря на извършваната от вас дейност. Ако например продавате обувки предимно в България shoesbg.com , може да се окаже не толкова добър избор, колкото obuvki.bg

Без значение какво домейн име сте избрали, то трябва да работи добре с вашето лого и с цялостния дизайн на сайта ви. В повечето случаи това означава, че трябва да изберете име на домейн, което е същото като името на марката. Не искате някой да влиза в www.SladkiSladki.com и да бъде отвеждан до уебсайт, който продава музикални инструменти. Този пример може да е екстремен, но се случва и когато се случи, кара клиентите да губят доверие към вашата марка. Освен това, ако клиентите не се доверят на ефективността на вашата марка, те няма да купуват. Посещението им ще е напразно.

Хостинг и помещаване на магазина

Непрекъснато съм зает да обяснявам на клиентите си, колко е важно техният онлайн магазин да се помещава на светкавично бърз сървър. Не просто бърз, а светкавично бърз! Някои клиенти предпочитат да се разминат с евтин хостинг, което води до редица проблеми като недостатъчен ъптайм, скрити такси от трети фирми, бавно зареждане на онлайн магазина, изгубване на нетърпеливи клиенти, проблеми с използването на месечните ограничения на данни и други. Привидно евтиното излиза много скъпо, особено когато говорим за хостинг. Изберете най-доброто решение за вашият магазин и се сдобийте със собствен VPS сървър. Ние от Вземи Сайт предлагаме именно такъв – много бърз VPS хостинг на нашите клиенти, който се управлява през конзола от самите нас. Всичко необходимо се инсталира и мениджира и е включено в цената ни за изработка на сайт.

Избор на платформа за онлайн магазина

Има множество системи за управление на съдържанието, някои от които са предвидени специално за изработката на онлайн магазини или каталози. Сред това разнообразие, човек би се зачудил какво е най-правилното решение.

Shopify vs OpenCart vs Magento или WordPress и Woocommerce? Какво да изберем?

Съдържание:

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top